Almenys 112 cadàvers d'emigrants han estat recuperats a la costa mediterrània egípcia, després del naufragi d'un vaixell amb centenars de persones a bord el passat dimecres.

El portaveu del Ministeri de Sanitat egipci, Khaled Mujahid, ha informat a EFE que només en aquesta jornada els equips de rescat van trobar 55 cossos.

Fins al moment, han estat rescatades amb vida 164 persones, entre ells 111 egipcis, 26 sudanesos, 13 eritreus, dos somalis, un sirià i un etíop, segons les dades de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

Dels morts, se sap que el mig centenar dels cossos trobats en els primers dos dies pertanyen majoritàriament a nacionals egipcis, així com alguns sudanesos i somalis.

Mujahid va explicar que hi ha unes 30 ambulàncies al port de Bugas Rashid i que si els cossos arriben amb documents d'identitat s'avisa a les seves famílies i, si no, són conduïts als hospitals de la zona.

L'embarcació naufragada va sortir amb entre 400 i 600 emigrants a bord d'un punt entre les localitats egípcies de Rashid i Baltím, una àrea poc poblada des de la qual solen sortir vaixells que traslladen il·legalment als emigrants, la majoria amb rumb a les costes italianes.

Entre els emigrants rescatats es trobaven quatre mariners que han estat detinguts. No obstant això, els propietaris de l'embarcació i altres persones implicades en el tràfic de persones continuen fugides.

El nombre d'emigrants que intenta sortir d'Egipte a les costes europees ha augmentat en els últims mesos. Fins a juliol de 2016, Egipte es va convertir en el segon país de partida, després de Líbia, segons l'OIM.