Centenars de persones protesten als carrers d'una militaritzada Charlotte (EUA) en la tercera nit de manifestacions racials malgrat que regeix un toc de queda decretat després de la mort de l'home ferit de bala aquest dimecres.

Les protestes de dijous van ser menys violentes que les dels dos dies anteriors, malgrat que la Policia va llançar gasos lacrimògens per dispersar alguns dels manifestants i que dos agents van ser atesos després que els ruixessin amb un agent químic, d'acord amb informació del cos.

Avui, els carrers de Charlotte estaven plenes de soldats i blindats de la Guàrdia Nacional després que el governador de Carolina del Nord, Pat McCrory, decretés l'estat d'emergència després de dues nits de fortes disturbis.

A l'estat d'emergència s'hi va afegir el toc de queda que va decretar avui alcaldessa de Charlotte, Jennifer Roberts, a partir de la mitjanit (04.00 GMT) i fins a les 06.00 hora local (10.00 GMT) davant la tercera nit de protestes, una mesura que "estarà en vigor cada dia" fins que concloguin els disturbis.

La Policia, de totes maneres, ha informat passada la mitjanit que no imposarà el toc de queda mentre la protesta sigui pacífica. Abans de decretar el toc de queda, l'alcaldessa va saber que el jove ferit de bala aquest dimecres durant els disturbis va morir a l'hospital. A més del mort, els disturbis han deixat nombrosos ferits i mig centenar de detinguts.

Les protestes van esclatar dimarts després que un policia matés a trets l'afroamericà Keith Lamont Scott, de 43 anys, a l'aparcament d'un edifici d'apartaments mentre esperava que el seu fill tornés del col·legi per recollir-lo.

La Policia va acusar Scott d'anar armat -en un estat en el qual portar una pistola és legal si es té permís- i de suposar una "amenaça de mort imminent" per als agents, un relat que familiars i testimonis van rebutjar.

Els familiars de Scott, precisament, van tenir avui accés als vídeos del succés gravats per policies i van demanar que les imatges es facin públiques "immediatament".

El cap de la Policia de Charlotte, Kerr Putney, va dir al diari The Charlotte Observer que, segons el que ell va poder veure en les imatges del vídeo, l'actuació de l'agent Brentley Vinson, autor dels trets, va estar justificada.