La candidata demòcrata a la presidència dels EUA, Hillary Clinton, va cancel·lar un viatge de recaptació de fons a Califòrnia que tenia previst realitzar entre aquest dilluns i dimarts, després de que li diagnostiquessin una pneumònia, d'acord amb la seva campanya.

L'agenda de Clinton incloïa actes a San Francisco i Los Angeles, així com una aparició gravada al programa "Ellen", de l'actriu i presentadora Ellen DeGeneres.

A Clinton se li va diagnosticar divendres una pneumònia, segons ha indicat aquest diumenge la seva doctora, Lisa Bardack, després que l'exsecretària d'Estat patís un desmai després de participar a Nova York en els actes de commemoració dels atemptats de l'11 de setembre de 2001. D'acord amb Bardack, Clinton ha estat posada sota tractament antibiòtic i se li ha aconsellat descans.

Aquest diumenge Clinton va assistir de peu als jardins del World Trade Center (WTC) de Nova York a la cerimònia en la qual es llegeixen els noms de les gairebé 3.000 víctimes que van morir l'11 de setembre de 2001, en què també hi era present el seu rival republicà, Donald Trump, i autoritats locals.

L'aspirant presidencial va començar a sentir molèsties mentre seguia la cerimònia pels efectes de la calor, segons va detallar la seva cap de campanya, i es va retirar del lloc per dirigir-se a l'apartament que té a Nova York la seva filla, Chelsea.

Un vídeo fet per un dels assistents i reproduït a les xarxes socials mostra a Clinton esperant el seu vehicle subjectada pel braç per una de les seves assistents, després, comença a trontollar i una segona persona ha de subjectar-la de l'altre braç per evitar que caigui mentre entra a la camioneta que la traslladava.

Clinton, de 68 anys, va abandonar l'habitatge de Chelsea poc després i, en unes breus declaracions als periodistes que l'esperaven a la porta, va confirmar que se sentia "molt millor".