Diverses persones han mort i moltes més estan atrapades sota la ruta després que un fort terratrèmol de 6,2 graus a l'escala de Richter hagi sacsejat aquesta matinada el centre d'Itàlia. La premsa d'Itàlia, que cita fonts locals, parla d'almenys dotze morts, tot i que per ara no hi ha cap balanç oficial de víctimes, ja que els serveis de rescat estan treballant per ajudar totes les persones atrapades sota la runa.

L'epicentre del terratrèmol, que ha tingut diverses rèpliques, ha estat a la regió del Rieti, a només 4 kilòmetres de profunditat, i ha afectat greument municipis com Accumoli o Amatrice. "Mig poble ja no ha existeix", ha assegurat l'alcalde d'aquesta darrera localitat, Sergio Pirozzi.

El terratrèmol no és el primer que afecta aquesta regió italiana. De fet, l'epicentre del sisme d'aquesta matinada és a només 60 kilòmetres de L'Aquila, on l'any 2009 un terratrèmol de 6,3 graus de magnitud va provocar més de 300 morts i un miler de ferits.

Les imatges que arriben de la zona del terratrèmol mostren edificis totalment destrossats pel fort sisme, que ha tingut diverses rèpliques de 5,1 i 5,4 graus a l'escala de Richter. El diari ´la Reppublica' informa que al municipi d'Accumoli hi ha almenys sis morts i els equips de rescat intenten salvar la vida d'una família de quatre persones, inclosos dos nens, atrapats sota la runa. El mateix rotatiu parla també de cinc morts al municipi d'Amatrice, i de tres a Arquata.

La xifra de víctimes mortals i ferits, però, pot augmentar en les properes hores. Els equips de rescat tenen dificultats per arribar en algunes de les zones afectades, pels esfondraments i per diverses fuites de gas provocades pel sisme, segons ha informat la Creu Roja a la premsa italiana.