Situació "dramàtica" a la província del Rieti, al centre d´Itàlia, sacsejada aquest dimecres a la matinada per un terratrèmol de 6,2 graus a l´escala de Richter. L´alcalde del municipi d´Amatrice, Sergio Pirozzi, ha assegurat a la televisió pública italiana, la RAI, que hi ha "desenes de morts" i que són "tants" que encara no poden fer un balanç oficial. Segons Pirozzi, la prioritat ara és rescatar les persones atrapades sota la runa. L´alcalde ha admès que "la meitat del poble ha desaparegut", i que les comunicacions són molt difícils perquè els accessos al poble han quedat afectats. Els mitjans italians parlen de més de 20 morts, molts a Accumoli, el municipi més proper a l´epicentre del sisme.

"La situació és dramàtica. Els morts són tants que no podem fer un balanç ara perquè les tasques de rescat estan en marxa i són dificilíssimes", ha assegurat Pirozzi en declaracions a la RAI. Segons l´alcalde, el poble està sense llum i s´han habilitat espais a la zona esportiva per tractar els ferits. La televisió italiana parla a mig matí d´almenys 21 morts, 6 al poble d´Accumoli, 10 a Pescara del Tronto i cinc a Amatrice.

La xifra de víctimes mortals i ferits, però, pot augmentar en les properes hores. Els equips de rescat tenen dificultats per arribar a algunes de les zones afectades, pels esfondraments i per diverses fuites de gas provocades pel sisme, segons ha informat la Creu Roja a la premsa italiana.

El terratrèmol no és el primer que afecta aquesta regió italiana. De fet, l´epicentre del sisme d´aquesta matinada és a només 60 kilòmetres de L´Aquila, on l´any 2009 un terratrèmol de 6,3 graus de magnitud va provocar més de 300 morts i un miler de ferits.