Almenys 241 persones han mort pel terratrèmol de 6,2 graus a l´escala de Richter que dimecres a la matinada va sacsejar el centre d´Itàlia, segons l´últim balanç fet públic per Protecció Civil, i que les autoritats han revisat a la baixa tot i que admeten que pot tornar a pujar en les properes hores. Entre les víctimes hi ha una dona de nacionalitat espanyola, segons ha confirmat el ministeri d´Afers Exteriors. El govern italià ha informat que hi ha molts menors entre els morts, entre ells, un nadó de 18 mesos. Les tasques de rescat continuen contrarellotge a municipis com Amatrice, Accumori o Pescara del Tronto. En aquest darrer municipi, dimecres al vespre, es va poder rescatar viva una nena 17 hores després del terratrèmol.

(En aquesta actualització, es revisa a la baixa la xifra de morts, que Protecció Civil ha situat en 241 després de dir al matí que era de 247, i s´inclouen més dades de la víctima espanyola. A més, s´actualitza el nombre d´hospitalitzats)

La dona espanyola que ha perdut la vida és Ana Huete, que regentava amb el seu marit, un home italià, un restaurant a Granada. A la pàgina de Facebook del local, Pizza Roma, hi ha diverses mostres de condol per la mort de Huete, que era de vacances a Itàlia amb la seva parella.

Després d´una nit de treballs per intentar recuperar supervivents d´entre la runa, les autoritats italianes han augmentat aquest matí de dijous de 159 a 247 el nombre de víctimes mortals. A la tarda, però, han revisat a la baixa el nombre de morts, fins als 241. A més, han informat que hi ha 270 persones hospitalitzades. La premsa italiana apunta que el balanç final de morts podria fins i tot superar al del terratrèmol de L´Aquilla, l´any 2009, quan van perdre la vida més de 300 persones.

Les tasques de rescat s´estan fent enmig de noves rèpliques del terratrèmol, les més fortes, durant la nit de dimecres, de 5,1 i 5,4 graus a l´escala de Richter. A més dels veïns, les autoritats temen per la vida de desenes de turistes, ja que un dels principals hotels d´Amatrice, l´Hotel Roma, s´ha esfondrat. Allà hi havia allotjades unes 35 persones, ja que la zona celebrava aquest cap de setmana un festival gastronòmic.

A Amatrice, els serveis d´emergència han organitzat un campament per acollir temporalment les persones que s´han quedat sense casa. La Creu Roja i les autoritats han fet una crida a donar sang, i milers d´italians han fet cua als hospitals per ajudar les víctimes. A més, els restaurants italians proposen donar 2 euros per cada plat de pasta all´Amatriciana que serveixin. El plat és típic de la zona afectada pel sisme.

Ajuda dels Bombers catalans

D´altra banda, els Bombers de la Generalitat han ofert a Itàlia la seva ajuda en les tasques de rescat, en concret, ofereixen comandaments, bombers dels GRAE (l´equip del cos especialitzat en salvaments) i tècnics en esfondraments.