La Policia nord-americana ha confirmat almenys 50 morts en el tiroteig perpetrat aquesta matinada al club nocturn Pulse, d'Orlando (Florida) i l'autor del qual ha estat identificat com Omar Mir Sediq Mateen, de 29 anys d'edat i de la localitat de Port St Lucie (també Florida), segons han confirmat fonts policials a la cadena CBS. Aquestes mateixes fonts han precisat que Mateen mantenia llaços amb radicals islàmics però no tenia antecedents delictius.

L'incident va començar al voltant de les 2.00 de la matinada passada -les 8 h, hora catalana-, quan l'individu ha entrat a un conegut club d'ambient gai d'Orlando on hi havia almenys un centenar d'assistents. Després d'obrir foc s'ha atrinxerat a dins i ha retingut un número indeterminat de persones com a ostatges.

El suposat responsable del tiroteig, que portava un fusell d'assalt i una pistola, ha mort durant un enfrontament amb les forces de l'ordre. A banda de la 50 de morts també han resultat ferides 53 persones, alguns de les quals estan en estat crític.