Les Forces Armades d'Egipte han anunciat avui la troballa de restes de l'avió d'Egyptair sinistrat aquest dijous i d'objectes personals dels passatgers al mar Mediterrani, al nord de la ciutat egípcia d'Alexandria.

El portaveu militar, Mohammad Samir, ha informat en un comunicat que avions i unitats marítimes de l'Exèrcit han trobat les peces aquest matí a uns 290 quilòmetres d'Alexandria.

Aquest dijous, l'aerolínia havia confirmat la troballa en un comunicat, basant-se en una "carta oficial" remesa pel Ministeri d'Exteriors d'Egipte al de Aviació Civil, però després la troballa va ser desmentit pel govern del país.

Grècia també va desmentir que les restes trobades a la Mediterrània fossin els de l'avió.

El ministre d'Aviació egipci, Sharif Fathi, va dir aquest dijous en una roda de premsa que la possibilitat que una acció terrorista estigui darrere del sinistre de l'avió d'EgyptAir és més elevada que la d'un error tècnic, però que totes dues són hipòtesis en aquests moments.

"La situació pot apuntar, i dic pot perquè no vull fer especulacions o suposicions com altres, però si s'analitza la situació adequadament, la possibilitat que fos una acció diferent o una acció terrorista és més elevada (que un error) tècnic" , ha dit el ministre preguntat per la premsa sobre un possible problema de l'aparell.

Tot i així, al llarg de la seva compareixença, el titular ha recalcat en diverses ocasions que fins ara només hi ha "suposicions" i que encara és aviat per saber per què l'Airbus A320 ha desaparegut dels radars aquesta matinada.

Fathi ha explicat que l'últim contacte amb l'aparell, que volava de París al Caire, va tenir lloc cap a les 2.30 (00.30 GMT) quan es trobava entre 10 i 15 milles dins de l'espai aeri egipci.

La CNN assegura que el Govern dels Estats Units també s'inclina per pensar que l'avió va ser fet caure per una bomba a bord de l'aparell. No obstant això, el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, ha rebutjat "especular" sobre la possibilitat que el sinistre s'hagi causa d'un atemptat terrorista.

"No vaig a especular en aquest moment. No tinc la informació sobre la qual basar-me", ha explicat en roda de premsa el cap de la diplomàcia nord-americana, en els marges de la reunió amb els seus homòlegs de l'OTAN, preguntat per quin ha de ser la resposta en cas que es confirmi que ha estat un atemptat terrorista i si té informació al respecte.