Almenys vuit tones de cocaïna han estat intervingudes avui per la policia colombiana al nord-oest del país, el que constitueix el major decomís de la història, segons el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos.

La droga pertanyia a la banda criminal Clan Usuga i es va trobar a Nuevo Colón, zona de Turbo, municipi del departament d'Antioquia, limítrof amb Panamà, ha informat el Ministeri de Defensa en un comunicat.

"Felicitacions Policia de Colòmbia: operatiu a Turbo va confiscar la major quantitat de droga a la història. Cop contundent als criminals", va escriure Santos al seu compte de Twitter.

El ministre colombià de Defensa, Luis Carlos Villegas, es va traslladar a la zona per presentar al país la troballa de la droga, que havia estat distribuïda en paquets i estava amagada sota terra.

Segons la policia, els narcotraficants havien ocultat la cocaïna en un dipòsit subterrani de 6,5 metres de llarg per 3,5 metres d'ample i amb una profunditat de 2,5 metres, l'interior estava folrat en fusta i el seu accés cobert amb una capa de ciment.

"Felicitacions a la nostra Policia de Colòmbia. Confiscat al Clan Usuga el més gran carregament de coca de la història", ha informat Villegas també per Twitter.

El ministre es va reunir a Turbo amb el director de la Policia Nacional, general Jorge Hernando Nieto, que li va confirmar que aquest "és un dels cops més contundents contra el crim organitzat".

L'operació, que va començar dissabte a la tarda i ha acabat avui, es va dur a terme amb el suport de l'Aviació Policial que va descobrir l'amagatall.

Un cop descoberta la droga, un grup de 50 comandaments de la Policia Nacional, recolzats per dos helicòpters Black Hawk, van irrompre a la finca bananera i van efectuar el decomís, segons les autoritats.

La droga pertanyia al segon al comandament del Clan Usuga, Roberto Vargas Gutiérrez, àlies "Gavilán", per qui el Govern ofereix 500 milions de pesos (uns 150.000 euros), ha afegit el comunicat.

Segons la policia, la cocaïna estava a punt per ser transportada pel mar Carib cap Amèrica Central, des d'on pel que sembla s'enviaria als Estats Units.

En l'operació policial van ser capturades a tres persones a les quals se'ls investiguen els seus antecedents criminals.