L'ambaixador d'Espanya a Bèlgica, Ignacio Jesús Matellanes Martínez, ha estat cessat del seu càrrec a proposta del ministre d'Afers exteriors, José Manuel García-Margallo, després d'una inspecció en la legació, amb seu a Brussel·les. Entre les irregularitats que li atribueixen hi ha l'abús de poder respecte al personal de l'ambaixada i l'absentisme.

Prèvia deliberació divendres del Consell de Ministres, es va procedir per tant al cessament de l'ambaixador a la capital belga que portava en el càrrec des de març de 2012, segons publica avui el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). La destitució de Matellanes Martínez es produeix després d'una inspecció en l'Ambaixada d'Espanya a Bèlgica.

Fonts diplomàtiques espanyoles han explicat que els controls d'ambaixades que realitza la Inspecció General de Serveis del Ministeri d'Exteriors serveixen per "monitoritzar, de manera ordinària i habitual, el bon funcionament de les representacions diplomàtiques i consulars i la millora de la qualitat dels serveis i funcions encomanades a aquestes".

Amb caràcter excepcional, afegeixen les fonts, es poden realitzar inspeccions extraordinàries "quan es donen circumstàncies que així ho justifiquen segons el parer de la superioritat".