El ministre de l'Interior belga, Jan Jambon, ha assegurat aquest divendres que les centrals nuclears "són un objectiu interessant per als terroristes", alhora que ha subratllat la necessitat de reforçar la seguretat en aquest tipus d'instal·lacions.

El ministre de l'Interior belga, que es troba a Washington per participar a la cimera sobre seguretat nuclear organitzada per Estats Units, ha assegurat que la possibilitat d'un atac contra centrals nuclears és "una problemàtica que obsessiona" als estats.

"Els terroristes poden utilitzar material nuclear per construir bombes. Els caps d'Estat volen evitar una catàstrofe", ha explicat, en declaracions a la cadena de televisió RTL.

El ministre de l'Interior belga ha parlat dels atemptats contra "centrals nuclears" però també contra "materials nuclears" i ha posat com a exemple el risc d'atacs contra hospitals que tenen material nuclear, una possibilitat que analitzen les autoritats belgues.

Jambon ha subratllat que cal reforçar la seguretat de les centrals nuclears i ha advertit que són "un objectiu interessant" per als terroristes encara que, de moment, no hi ha "amenaces directes" contra aquestes instal·lacions.

Després de recordar que s'han desplegat militars per protegir les instal·lacions nuclears, el ministre ha dit que han sol·licitat als responsables de les centrals nuclears que vigilin si hi ha persones radicalitzades treballant en les seves instal·lacions i que s'augmenti la vigilància als hospitals amb material nuclear. "Crec que els gerents (de les nuclears) són molt conscients dels perills i riscos", ha assegurat.