El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat la convocatòria de la reunió de la mesa de valoració d'amenaça terrorista i la comissió de seguiment del pacte antijihadista. "Avui ens reunirem per avaluar totes les informacions disponibles per part del CNI, la comissaria d'informació de la Policia i els serveis d'informació de la Guardia Civil per prendre la decisió que sigui necessària", ha explicat Fernández Díaz, per afegir que després d'aquestes dues reunions es decidirà la manera d'actuar a partir dels atemptats de Brussel·les. El ministre ha explicat que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ja s'ha posat en contacte amb el secretari general del PSOE i cap de l'oposició, Pedro Sánchez, per explicar-li la informació que les autoritats belgues transmeten al govern espanyol.

Així ho ha explicat en una entrevista a TVE on ha explicat que l'estat espanyol es troba en un nivell d'alerta 4 des del mes de juny de l'any passat, període en què s'han produït 116 detencions de persones vinculades amb el terrorisme jihadista. "Avui ens reunirem per avaluar totes les informacions disponibles per part del CNI, la comissaria d'informació de la Policia i els serveis d'informació de la Guardia Civil per prendre la decisió que sigui necessària", ha Fernández Díaz. El ministre de l'Interior ha explicat que la mesa de valoració d'amença terrorista es portarà a terme a les cinc de la tarda i que, posteriorment, a les sis i mitja es reunirà la comissió de seguiment del pacte antijihadista.

Jorge Fernández Díaz també ha explicat que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, s'ha posat en contacte amb el cap de l'oposició i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en el marc del pacte antiterrorista per traslladar-li tota la informació que l'executiu espanyol rep de les autoritats belgues. Així mateix, Fernández Díaz ha assenyalat que la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, també s'ha posat en contacte amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera.