El president francès, François Hollande, ha assegurat aquest divendres que espera l´extradició del terrorista Salah Abdeslam a França "el més ràpid possible". En una roda de premsa conjunta amb el primer ministre belga, Charles Michel, després de la detenció d´Abdeslam, Hollande ha dit que té una "confiança total" en què el procés es farà ràpid perquè l´home "sigui interrogat i jutjat a França". La policia belga ha detingut Abdeslam a Molenbeek amb dos còmplices, en una operació que Hollande ha descrit com "un pas important" però no "la conclusió definitiva" de les investigacions. El primer ministre belga, Charles Michel, ha celebrat que l´arrest és un "èxit en la batalla contra el terrorisme".

François Hollande ha explicat que hi havia una ordre d´arrest internacional contra Salah Abdeslam i que ara el fiscal de París en demanarà l´extradició des de Bèlgica. "No dubto que les autoritats judicials adreçaran ràpidament una demanda d´extradició i que les autoritats belgues respondran el màxim favorablement possible i el més ràpid possible", ha dit Hollande.

"Salah Abdeslam ha estat detingut amb dos còmplices i ha estat formalment identificat", ha confirmat Hollande, que ha volgut recordar les 130 víctimes dels atemptats de París. El president francès ha remarcat que Abdeslam "va estar directament vinculat en la preparació, organització i realització dels atemptats" del 13 de novembre passat.

El primer ministre belga, Charles Michel, ha felicitat la feina "intensa, minuciosa i professional" dels serveis policials belgues que "ha conduit a un resultat extremadament important en la lluita contra el terrorisme". Michel ha explicat que en els darrers mesos hi ha hagut un centenar d´escorcolls i s´han fet 58 detencions fins arribar a localitzar el terrorista fugit.