Almenys 24 persones, entre elles 10 nens, han mort en el naufragi d'una embarcació amb refugiats que ha tingut lloc aquest nit de dimecres al mar Egeu, a prop de les costes de l'illa grega de Samos.

Segons una portaveu de la guàrdia costanera grega, deu persones han sobreviscut, però onze segueixen desaparegudes. Un dels supervivents va arribar nedant fins a la costa i va avisar els equips de salvament.

Es tracta del segon naufragi d'una embarcació amb refugiats en menys de 24 hores. Dimecres al matí set persones, entre elles dos nens, van morir en un naufragi prop de la costa de l'illa grega de Kos, que igual que Samos, constitueix una de les portes d'entrada per als refugiats que arriben a la Unió Europea des de Turquia.

Ni tan sols la baixada de les temperatures ha frenat l'arribada diària d'embarcacions. Segons les últimes dades de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), en el que va d'any han arribat a Grècia per mar més de 45.000 migrants i refugiats, 31 vegades més que en tot gener de l'any passat.

Aquestes noves tragèdies arriben en un moment en què Grècia ha rebut un advertiment de la Comissió Europea sobre la seva deficient control de fronteres.