El Ministeri d'Exteriors ha confirmat un atemptat aquest divendres contra l'ambaixada espanyola a Kabul per part d'insurgents que han fet explotar un cotxe bomba i posteriorment han entrat en una casa d'hostes prop de la delegació. Les primeres informacions apunten que hi ha almenys dos morts i que el grup d'insurgents estaria format per tres persones. Els taliban ja han reivindicat l'acció. El seu portaveu ha llançat un missatge a twitter on ha assegurat que l'atac ha estat obra d'un sol suicida. El ministeri d'Interior Afganès ha explicat que la zona ha estat acordonada. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, té previst informar dels fets aquesta tarda des d'Oriola, on es troba en campanya electoral.

L'atac s'ha produït en una zona ocupada per algunes ambaixades occidentals. Actualment, a Kabul encara hi ha 21 militars espanyols, que es mantenen al país en tasques de formació al nou exèrcit afganès, però en una part de la capital afganesa situada lluny de l'atac, segons el Ministeri de Defensa.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, compareixerà aquest divendres a la tarda des d'Oriola, on ha de participar en un acte de campanya electoral, acompanyat precisament del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, com a cap de llista per Alacant a les pròximes eleccions del 20 de desembre.