El presumpte cervell dels atemptats de París, Abdelhamid Abaaoud, i el fugitiu Abdeslam Salah no estan entre els detinguts aquest dimecres a Saint-Denis, segons ha confirmat en una compareixença el fiscal François Molins. La policia ha detingut finalment vuit persones en l´operació antiterrorista al nord de París, set homes i una dona. Inicialment, Molins havia anunciat set detencions. A més, l´operació ha acabat amb dos morts, una dona que s´ha immolat i un home que ha estat abatut, de qui de moment es desconeix la identitat i que la premsa belga assegura que podria ser Abaaoud. El fiscal François Molins no ho ha confirmat.

"S'ha neutralitzat un comando que estava disposat a actuar en qualsevol moment" ha assegurat Molins, que ha volgut detallar el nombrós armament "de guerra" que hi havia a l'apartament.

"En aquests moments, no puc donar-los un nombre precís i definitiu del nombre de persones que han mort, ni la seva identitat, però són com a mínim dos", ha assegurat Molins. El fiscal de París ha indicat que l´operació policial ha estat d´una "extrema dificultat" i que els agents especials han disparat "gairebé 5.000 bales".

A més, l´explosió suïcida d´una dona ha malmès l´immoble, que "amenaça d´esfondrar-se", ha dit Molins, remarcant que això complica les tasques de la policia científica. Entre els arrestats, Molins ha explicat que hi ha dos homes que s´han trobat entre les runes de l´immoble, quatre dins de l´apartament i un home i una dona detinguts al carrer i que haurien llogat el pis als terroristes.

L´operació, que ha començat a dos quarts de cinc de la matinada, s´ha fet després que una sèrie d´escoltes telefòniques, vigilàncies i filtracions a través de testimonis indiquessin que el presumpte cervell dels atemptats de divendres, el belga Abdelhamid Abaaoud, era "susceptible" d´estar en un apartament a Saint-Denis.