Com a mínim 19 persones han mort i diverses desenes han resultat ferides per l'explosió d'una bomba a la zona centre de Bangkok, segons fonts policials i dels equips de rescat. El subdirector policial, Aek Angsananond, ha assegurat a Reuters que es tractaria d'una "motocicleta bomba".

L'explosió ha tingut lloc prop del temple religiós de Erawan, en un important encreuament de la capital tailandesa freqüentat per turistes, especialment asiàtics. La zona alberga també hotels, centres comercials i oficines.

Una testimoni ha explicat que ha vist restes humanes escampades per la zona, mentre que un militar ha ordenat als transeünts que retrocedissin davant el temor que també hi hagués en la mateixa zona un segon artefacte explosiu.

Cap grup s'ha atribuït de forma immediata la responsabilitat d'aquest atemptat. Les forces tailandeses combaten amb insurgents musulmans a la zona sud del país, però aquests rebels no solen estendre les seves accions fora del bastió de l'ètnia malaia.

El país també s'ha vist sacsejat en els darrers anys per intenses rivalitats polítiques que van desencadenar, al maig de 2014, en un cop d'Estat militar.