14 de agost de 2015
14.08.2015
40 Años
40 Años

La bandera dels EUA oneja a l'Havana 54 anys després

John Kerry, secretari d'Estat dels EUA, ha estat testimoni d'aquest dia històric: "No hi ha res a témer"

14.08.2015 | 20:12
La bandera dels Estats Units al Malecón de l´Habana.

El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, ha declarat avui la reobertura de l'Ambaixada dels Estats Units a l'Havana (Cuba) hissant la bandera del país nord-americà en un dia "verdaderament històric" on ni els Estats Units ni Cuba tenen "res a témer".

John Kerry, ha afirmat avui a l'Havana que una "democràcia genuïna" és la millor opció per al poble cubà en què "elegir lliurement els seus governants", encara que ha reconegut que correspon als cubans definir el seu futur.

"Les nostres polítiques del passat no han conduït a una transició democràtica aquí a Cuba. Seria poc realista esperar que la normalització de relacions tingui un impacte transformador en el curt termini", ha assenyalat el secretari d'Estat en el seu discurs en l'obertura oficial de l'ambaixada de l'Havana.

El secretari d'Estat ha dit que, en una democràcia, el poble podrà "expressar les seves idees i practicar la seva fe" i viure en un context on "el compromís a la justícia social i econòmica es faci realitat més completament".

Ha afegit que en una democràcia "les institucions han de respondre a qui serveixen i la societat civil ha de ser independent i amb dret a florir".

Kerry, el primer secretari d'Estat dels EUA que visita l'illa en 70 anys, ha subratllat que el seu país seguirà instant al Govern cubà a que compleixi amb les obligacions en matèria de drets humans recollides en els tractats interamericans i de Nacions Unides, "obligacions compartides per Estats Units i altres països de les Amèriques".

"L'establiment de relacions diplomàtiques normals no és una cosa que un Govern faci com un favor a un altre, és una cosa que dos països fan junts en benefici dels seus ciutadans", ha expressat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema