El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit que la resposta a tragèdies com la desaparició avui de 700 immigrants a la Mediterrània necessita una resposta europea. "Els europeus ens juguem el nostre crèdit si no som capaços d'evitar aquestes dramàtiques situacions", ha dit.

"Ja no valen les paraules, cal actuar", ha assenyalat Rajoy a l'inici del míting del PP a Alacant, on ha comentat així la "tragèdia humana" ocorreguda avui a desaparèixer 700 immigrants en aigües del Canal de Sicília en naufragar el pesquer en què viatjaven amb destinació a Itàlia unes 60 milles al nord de les costes de Líbia.

Rajoy ha lamentat que sigui la "enèsima vegada" que es produeix un succés com aquest, és un "drama quotidià" que cal evitar.

"Hem patit tragèdies similars al nostre país i sabem que no hi ha cap país del món per poderós, fort i capaç que pugui per si sol fer front a aquests esdeveniments, al risc evident per a la vida de moltes persones que fugen de la guerra o de la misèria ", ha assenyalat.

I ha afegit que "Espanya ha estat i seguirà sempre a Europa per plantar cara, per donar resposta a aquest drama humanitari".