Els equips de rescat han localitzat aquest dijous la segona caixa negra de l'avió de Germanwings que es va estavellar el passat 24 de març als Alps i va causar la mort de 150 persones, segons ha informat l'agència France-Presse, citant el fiscal de Marsella. Hores després del sinistre, els equips de rescat van trobar només la carcassa de la caixa negra, però no el seu contingut. Aquesta caixa conté els paràmetres del vol, com la posició, velocitat, l'altitud o la trajectòria, i ha d'ajudar a esclarir el comportament de l'aeronau abans que el copilot Andreas Lubitz decidís estavellar l'aparell als Alps.

La primera caixa negra, amb les gravacions dels pilots a la cabina i amb les torres de control, va ser localitzada el mateix dia del sinistre i va permetre concloure al fiscal de Marsella que va ser el copilot qui va estavellar premeditadament l'aeronau instants després que el pilot dde l'avió sortís de la cabina. En aquest moment, es va aïllar a la cabina i va fer descendir l'aparell fins a xocar contra les muntanyes.

En la tragèdia aèria dels Alps, hi van morir 150 persones. D'aquestes, 53 eren residents a Catalunya, concretament 39 de nacionalitat espanyola i 14 d'altres nacionalitats.