El copilot de l'avió sinistrat als Alps francesos, Andreas Lubitz, que presumptament va estavellar l'aparell de forma deliberada, estava sent tractat per un possible despreniment de retina que li feia témer la fi de la seva carrera com a pilot, segons publica aquest diumenge el diari ' Bild 'en la seva edició dominical.

A això se suma, segons el rotatiu, que la parella del copilot estava suposadament embarassada.

La dona, professora d'anglès i matemàtiques en una escola a l'estat federat de Renània del Nord-Wesfalia, va dir fa unes setmanes als seus alumnes, segons el diari, que estava esperant un nen.

Segons el setmanari 'Der Spiegel', la parella, que pel que sembla es va conèixer quan Lubitz tenia 18 anys i poc després va començar a sortir, tenia previst fins i tot casar-se.

La dona, que va conèixer Lubitz quan els dos treballaven en un restaurant de la cadena Burger King a la ciutat de Montabaur, es trobava viatjant al lloc de la tragèdia, quan es va assabentar que la seva parella era presumptament el culpable de la catàstrofe.

A més de patir un trastorn psicosomàtic, com semblen indicar els documents mèdics i els medicaments trobats en el registre de la seva vivenda i la dels seus pares, Lubitz patia també problemes físics, en concret de visió, assegura el rotatiu.

Segons el 'Bild', el copilot estava en tractament per un despreniment de retina i temia per la seva vista, encara que es desconeix si l'origen era orgànic o psicosomàtic.

En tot cas, aquest problema posava en dubte la seva capacitat per pilotar un avió, i probablement en el proper control mèdic de juny el seu ocupador li hauria prohibit volar a la cabina, afirma el diari.