Els forenses que treballen per identificar les víctimes de l'avió de Germanwings que es va estavellar als Alps francesos ja han aconseguit aïllar entre 70 i 80 mostres d'ADN, segons ha informat aquest diumenge la televisió francesa BFMTV citant fonts de la Fiscalia de Marsella, encarregada de la investigació. Aquestes restes s'hauran de contrastar amb les més de 4.500 mostres genètiques que els familiars han proporcionat als investigadors. Per la seva banda, el diari alemany 'Bild' assegura que ha tingut accés a la gravació de la caixa negra recuperada i dóna detalls dels últims minuts dins l'avió. Segons aquest mitjà, s'hi pot sentir com el pilot colpeja la porta i crida "obre la maleïda porta".

Segons el 'Bild', pilot i copilot van estar parlant de coses banals els vint primers minuts de vol i només en enlairar-se el comandant comenta al seu company que no ha tingut temps d'anar al lavabo a Barcelona. Una estona més tard el copilot li ofereix al pilot assumir el comandament perquè aquest pugui anar al servei. Minuts més tard, se sent dir a Sondenheimer: "Pots assumir el comandament".

Quan el copilot, Andreas Lubitz, suposadament ja havia accionat el sistema de descens, i els controladors aeris francesos havien intentat contactar amb l'avió, la gravació registra el senyal d'alarma automàtica per pèrdua d'altura. Immediatament després se sent un fort cop i la veu del comandant que diu: "Per l'amor de Déu, obre la porta!".

Segons el diari alemany, a la gravació també s'hi poden sentir "sorolls metàl·lics forts contra la porta de la cabina" i segons més tard s'activa una nova alarma i se sent el pilot cridar: "obre la maleïda porta!".

Cap passatger identificat

Paral·lelament, aquest diumenge també s'ha sabut que els investigadors francesos ja han identificat més d'una setantena dels passatgers de l'avió que és estavellar als Alps dimarts. Amb tot, encara no s'ha identificat cap passatger, ja que això es farà posteriorment a París comparant les gairebé 5.000 mostres recollides als seus familiars. De fet aquesta feina, segons el Fiscal de Marsella, s'allargarà bastants dies.

Aquest diumenge les tasques de busca de les restes dels passatgers en el lloc de sinistre segueixen per sisè dia consecutiu.