La unitat de la Interpol d'Argentina ha ordenat la detenció de 19 alts dirigents del franquisme per crims contra la humanitat, després que la jutgessa de Buenos Aires María Servini de Cubría en demanés l'extradició a l'estat espanyol. La Interpol argentina ha enviat a la Interpol espanyola l'ordre de detenir-los a tots, entre els quals destaquen els exministres Rodolfo Martín Villa i José Utrera Molina, sogre de l'exministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón, segons ha informat la Coordinadora estatal de suport a la Querella Argentina contra crims del franquisme (Ceaqua).

La Interpol argentina ha comunicat a la jutgessa argentina la petició de detenció enviada a l'estat espanyol i ha demanat tant a la magistrada com a les autoritats espanyoles totes les dades personals possibles dels investigats, perquè totes les policies del món puguin identificar-los amb la màxima facilitat possible si sortissin de l'estat espanyol.

El passat 30 d'octubre, Servini de Cubría, que des del 14 d'abril del 2010 dirigeix la causa oberta al país sud-americà contra crims de Franco, va dictar una ordre internacional de detenció amb fins d'extradició.

Martín Villa va ser diputat a les Corts des del 1961 i governador civil de Barcelona entre el 1974 i el 1976. També va ser ministre amb la UCD d'Adolfo Suárez. A Utrera Molina el vincula amb la sentència que va comportar l'execució de Salvador Puig Antich.