Un tribunal del Caire ha ordenat aquest dimecres la posada en llibertat provisional de l'expresident Hosni Mubàrak per un cas de corrupció, han informat a Efe fonts de l'acusació, que han assenyalat que la fiscalia haurà d'estudiar ara la seva possible excarceració.

La Fiscalia no apel · larà la decisió judicial que ordena la posada en llibertat de l'expresident egipci Hosni Mubàrak, segons ha afirmat aquest dimecres el fiscal encarregat del cas.

"La decisió d'alliberar Mubàrak emesa avui (...) és definitiva i la Fiscalia no pot apelarla", ha assenyalat el magistrat Ahmed el Bahrawi, després que el tribunal, reunit a la presó de Tora, al sud del Caire, on es troba l'expresident acceptés el recurs presentat pel seu advocat.

L'agència oficial egípcia Mena ha informat que l'advocat de Mubàrak, Farid el Dib, va demanar la seva llibertat provisional, mentre que el cap de la fiscalia de fons públics, Mohammad al Berlisi, havia reclamat que es confirmés la presó preventiva.

D'acord als mitjans oficials egipcis, el tribunal entén que Mubàrak ja ha rebut ordres de posada en llibertat provisional en totes les causes per les que està sent processat, pel que haurà de ser excarcerat.

No obstant això, Hekal ha insistit que la fiscalia té l'última paraula, ja que pot apel · lar aquesta decisió en les pròximes hores.

Malgrat que la confusió predomina sobre el futur immediat de Mubàrak, totes les fonts coincideixen a assenyalar que l'exmandatari ha d'afrontar encara diversos processos, començant per la sessió prevista pel proper diumenge del judici contra ell per la mort de manifestants durant la revolució que el va enderrocar el 2011.

Fa dos dies, una cort ja va ordenar la llibertat provisional de Mubàrak per un altre cas de corrupció relacionat amb el desviament de fons públics per a construir i rehabilitar les seves mansions particulars.

Mubàrak afronta a més, amb els seus dos fills i l'empresari fugat Hussein Salem, càrrecs d'enriquiment il · lícit i dany premeditat als fons públics relacionats amb la venda de gas a Israel