L'exèrcit dels Estats Units ha desplegat dos destructors guiats per coets a la regió de l'Àsia-Pacífic, segons han confirmat aquest dimarts funcionaris nord-americans. Tot plegat mentre creix la por davant les amenaces de guerra de Corea del Nord. Washington ha decidit intervenir, defensa, per evitar una escalada de les tensions a la península coreana mentre també pren mesures per dotar de capacitat militar els seus aliats a Seül i Tòquio. Segons els funcionaris de defensa dels EUA, dilluns es va col·locar el buc de guerra John McCain a la costa de la península coreana i aquest dimarts han confirmat a Reuters que un altre, l'USS Decatur, està de camí a la regió per oferir alternatives de defensa.

Els funcionaris han negat que s'estigui desplegant un radar a la costa del Japó adduint que no s'han pres decisions sobre què es faria amb el radar un cop acabin les proves marítimes a la zona. El radar s'usa per rastrejar míssils enemics com a part d'un sistema de defensa.

L'últim moviment dels Estats Units es produeix en resposta a l'anunci de Pyongyang de reactivar un reactor nuclear capaç de produir plutoni amb capacitat per desenvolupar una bomba.

El secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, de la seva banda, ha afirmat aquest dimarts des d'Andorra que la crisi a Corea del Nord ha arribat massa lluny i ha demanat diàleg i negociació. "Les amenaces nuclears no són un joc. La retòrica agressiva i el posicionament militar només generen reaccions i alimenten la por i la inestabilitat", ha sentenciat.