Corea del nord ha dirigit aquest divendres els seus míssils cap a Corea del Sud i els ha preparat per atacar. Els projectils també estan orientats cap a les bases militars que els Estats Units tenen a l'Oceà Pacífic, tot i que l'armament de llarg abast que podria arribar-hi no ha estat provat. Segons Reuters, aquesta és la resposta del règim de Kim Jon-un a les maniobres de dos avions nord-americans amb capacitat nuclear que van sobrevolar la península coreana. Un gest que Corea del Nord ha interpretat com una amenaça. La Xina, aliat del règim nord-coreà, ja ha fet una crida a la contenció, mentre que Rússia ha criticat de forma implícita les maniobres dels Estats Units.

L'agència oficial nord-coreana ha assegurat que Kim Jong-un ja ha firmat les ordres en una reunió amb els caps de l'exèrcit la passada mitjanit per preparar l'armament d'atac. El líder nord-coreà creu que "ha arribat l'hora de respondre als imperialistes dels Estats Units".

Segons aquesta agència, Corea del Nord té armament de l'època soviètica amb què pot atacar els seus veïns del sud, però els míssils de llarg abast per arribar a les bases nord-americanes encara no han estat provats.

La Xina, l'únic aliat important de Kim Jong-un, ha fet una crida a "donar el tomb a una tensa situació" i no ha criticat els vols nord-americans, cosa que sí que ha fet Rússia. "Aquesta situació podria simplement quedar fora de control", ha sentenciat el ministeri d'Exteriors rus.