La història ha deixat xifres i anècdotes per al record sobre l'elecció del Papa i els pontificats. Aquestes són algunes d'elles.

L'elecció d'un papa més ràpida de la història va tenir lloc el 1503, quan només es van necessitar unes hores per elegir Juli II.

-El conclave més llarg es va produir en la cita que va acabar triant a Celestino V. Es va perllongar durant 27 mesos, entre 1292 i 1294.

-El Papa més jove el arribar al soli pontifici va ser Benet IX (1033-1045), que es va convertir en Papa als 20 anys.

-El Pontífex més ancià va ser Pau IV (1555-1559), que va accedir al papat als 80 anys.

-El segle que ha vist més papes ha estat el X, amb 24. Els papats van ser en aquest segle molt curts. Dues no van arribar a l'any i cinc van durar entre un i dos anys. I això malgrat el de Joan X, que va durar 14 anys.

-El segle amb menys papats va ser el XIX, amb sis. Entre ells, el de Pius IX (1846-1878) de 32 anys de durada i el del seu successor, Lleó XIII (1878-1903), de 25 anys.

-La immensa majoria dels papes han estat italians (212). La segueixen a la llista els francesos (17), els grecs (11) i els sirians i els alemanys (sis cada nacionalitat). Tres espanyols han estat papes.

-El nom més triat pels papes al llarg de la història és el de Joan (23 ocasions). Setze papes van escollir el nom de Gregorio, i altres tants, el de Benet.

-Per aconseguir el color negre de la 'fumata', la composició química dels fumógenos és perclorat de potassi, antracè i sofre i per la blanca s'usa clorat de potassi, lactosa i colofònia. La colofònia, anomenada també "peix de Castella", és una resina natural de color ambre obtinguda de les coníferes. Abans, per produir el color negre s'usava el nerohumo o la brea, i per el blanc, palla mullada.