El govern xipriota ha ajornat fins dilluns la sessió d'urgència al Parlament en què el president, Nikos Anastasiadis, pretenia explicar els detalls de la polèmica quitança dels dipòsits privats aprovada pel Eurogrup, mesura que ha desencadenat indignació al país. El Banc Central ha decidit també mantenir tancats els bancs dimarts, dia en què havien de reobrir les seves portes després del festiu de dilluns. Així mateix s'ha ajornat la reunió del Consell de Ministres prevista per aquest diumenge.

Els partits polítics mantindran aquest diumenge una sèrie de reunions d'urgència per definir la seva postura de cara a les mesures acordades per l'Eurogrup, que han causat un fort enrenou entre la classe política i ira entre la població. El projecte requereix del vot a favor de 29 dels 56 diputats que formen l'hemicicle, de manera que Anastasiadis, el partit conservador DISY té 20 escons, necessita el suport tancat dels nou diputats del partit que li va donar suport en les eleccions, el centrista DIKO, cosa que no sembla assegurat. Segons la premsa local, un dels diputats de DIKO podria votar en contra. La resta de les formacions han deixat entreveure el seu rebuig, com és el cas del partit comunista AKEL, l'últim president Dimitris Christofias, que té en el parlament 19 escons. Els cinc diputats del partit socialdemòcrata EDEK també votaran en contra, i probablement se li sumarà al rebuig l'únic representant del moviment dels ecologistes i els dos diputats del partit centredreta EVROKO.

El nou Govern de Nicòsia va acceptar la matinada de dissabte un paquet de mesures, que entre altres imposicions inclou un impost extraordinari del 9,9% sobre els dipòsits de més de 100.000 euros i un del 6,75% per als inferiors. Només conèixer la notícia a Xipre, la gent va sortir al carrer per retirar fons dels seus comptes, però es va trobar que els bancs cooperatius, els únics que obren en dissabte, havien rebut la prohibició de permetre transferències bancàries. Poc després aquests bancs van tancar les portes i les cues es van mantenir davant els caixers automàtics, on els ciutadans s'afanyaven a treure el màxim permès per dia, 1.000 euros.

El "corralito" parcial, que havia estat possible gràcies al cap de setmana llarg de Carnaval, amb un dilluns festiu, es converteix amb la decisió d'avui de tancar també el dimarts en un problema difícilment comunicable a una població, que està fora de si i es se sent enganyada.