El fill predilecte de Moammar al-Gaddafi, Saif al-Islam, ha estat detingut en una localitat del desert del sud de Líbia, segons ha assenyalat el ministre de Justícia del Consell Nacional de Transició, Mohammed al-Alagy. Al-Islam, que havia estat una peça clau per aturar l'avanç dels opositors cap a Trípoli, estava desaparegut des de la caiguda del règim libi i la mort del seu pare fa gairebé un mes després de ser capturat a la seva ciutat natal de Sirte.

Saif al Islam Gaddafi ha assegurat després del seu arrest que es troba bé. Tot i això, el segon fill de Moammar al-Gaddafi ha hagut de ser atès per ferides en la seva mà dreta, produïdes en el transcurs d'un atac aeri el mes passat.

Juntament amb el fill predilecte de Gaddafi s'han capturat també tres guardaespatlles, però cap altra persona de l'administració desbancada, segons informa l'agència Reuters. Al-Islam es troba en bon estat de salut, segons el ministeri de Justícia.

Després de la mort del seu pare, Saif al-Islam va fugir de Sirte i durant setmanes s'havia especulat que s'amagava al sud del país, on la seva família compta amb seguidors fidels de l'antic règim entre les tribus del desert.