L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi ha assenyalat aquest dijous als senadors del seu partit Poble de la Llibertat que el nou cap del govern, Mario Monti, "ha estat imposat" pel president de la República, Giorgio Napolitano, però ha assegurat que la seva formació decidirà "per quant temps serà útil per al país".

"Nosaltres decidirem per quant de temps serà útil per al país, també en relació amb la campanya electoral i segons el que diguin els sondejos", ha asseverat 'Il Cavaliere'.

A més, Berlusconi ha assegurat als seus senadors que Monti "representa una suspensió certament negativa de la democràcia" i que "la decisió final" sobre la formació del nou Govern ha estat imposada per Napolitano, segons informa la premsa italiana.

D'altra banda, l''expremier' ha destacat que com a primer ministre se sentia "impotent" perquè "només podia suggerir projectes de llei" i que Napolitano "deia no a dos de cada tres" decrets que li presentava. Així, segons ha subratllat, Napolitano "ens corregia amb el llapis vermell, com una professora amb els nens d'elemental".

Alhora, el líder del PDL ha criticat el president del Banc Central Europeu, l'italià Mario Draghi, a qui va preguntar "què està fent el BCE per Itàlia". Segons ha explicat Berlusconi, Draghi li va proposar "un pla poc influent, que com a molt redueix la prima de risc en deu punts" i ha destacat que aquest pla "és absolutament ridícul".

Finalment, l'exprimer ministre ha destacat que la premsa "deia que érem la causa dels problemes en la Borsa i ara està com abans" i ha subratllat que el seu partit votarà "les reformes una a una i pressionarem perquè es facin les que tenim nosaltres".