El fundador del portal WikiLeaks, Julian Assange, tramitar aquest dimarts davant la Justícia britànica una sol·licitud per recórrer la seva extradició a Suècia davant la Cort Suprema, la major instància judicial del Regne Unit.

Assange, reclamat pel país escandinau per presumptes delictes sexuals, va perdre el passat 2 de novembre el recurs que havia presentat davant el Tribunal Superior de Londres, que va autoritzar llavors la seva entrega a les autoritats sueques.

Aquest mateix tribunal ha de decidir ara si autoritza l'expert informàtic a elevar el seu cas a la Cort Suprema, darrera instància judicial britànica.

El passat dia 2, el Tribunal Superior secundar la decisió presa al febrer per una altra cort, de primera instància, de extradir Assange, que tenia dues setmanes per decidir si recorria o no.

Els jutges del Tribunal Superior van rebutjar els arguments de la defensa, que al•legava que l'ordre europea d'arrest emesa per Suècia no era vàlida perquè havia estat emesa per un fiscal i no per una "autoritat judicial".

En la seva sentència, els magistrats van argumentar que les decisions del fiscal suec estan subjectes a l'escrutini dels magistrats de Suècia, "jutges d'un altre Estat membre" de la Unió Europea (UE) que "hem de respectar".

Al mateix temps, els jutges no van acceptar l'afirmació d'Assange que la forma de descriure els delictes no era "precisa".

La Fiscalia sueca acusa Assange, de 40 anys, de tres delictes d'agressió sexual i un de violació contra dues dones sueques suposadament comesos l'agost del 2010.

Per la seva banda, la defensa d'Assange manté que la seva extradició a Suècia seria "injusta i il•legítima" i que el procés judicial és part d'una conspiració política per silenciar-lo.

Assange, el portal ha revelat els detalls de milers d'informacions confidencials d'ambaixades dels EUA a tot el món, va ser detingut a Londres el 7 de desembre de 2010 després que les autoritats britàniques rebessin la petició d'arrest i extradició de les autoritats sueques.

Abans de l'últim judici, Wikileaks va anunciar que deixaria de divulgar secrets oficials per falta de finançament.