14 de novembre de 2011
14.11.2011
Segrest d'Al-Qaida

Alliberats els tres cooperants francesos segrestats al Iemen

Nicolas Sarkozy agraeix al sultà d'Oman la seva "ajuda decisiva" per resoldre aquest cas amb un "final feliç"

14.11.2011 | 10:27

Tres cooperants francesos han estat alliberats aquest dilluns després d'estar segrestats al Iemen des del 28 de maig d'aquest any. El president francès, Nicolas Sarkozy, ha confirmat aquest matí la notícia. França ha negociat l'alliberament a través de les gestions del sultà i les autoritats del país veí, Oman. Els tres cooperants, dos homes i una dona, treballen per l'ONG Triangle Generation Humanitaire. El mes de maig, els van segrestar mentre eren a un restaurant al sud-est del Iemen, a la província de Hadramout. Les autoritats franceses no han confirmat el pagament de cap rescat, tot i que fonts tribals apunten que els segrestadors van exigir 12 milions de dòlars.

El president francès, Nicolas Sarkozy ha agraït a través d'un comunicat el rol "del sultà d'Oman i les autoritats del país per la seva ajuda crucial" en la resolució del segrest. El Iemen és un país especialment inestable i amb un govern dèbil que ha perdut el control de grans extensions de territori, inclòs Hadramout, on els francesos van ser segrestats. Al-Qaida és una organització activa a la zona.

Mentrestant, a Somàlia, les dues cooperants de Metges Sense Fronteres continuen segrestades. La catalana Montserrat Serra, de Palafrugell, i la seva companya a l'ONG, Blanca Thiebaut, van ser capturades a un camp de refugiats de Kènia el passat mes d'octubre, i posteriorment traslladades a Somàlia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema