12 de novembre de 2011
12.11.2011
Conflicte a Síria

La Lliga Àrab suspèn Síria

També imposarà sancions al govern i demanarà als seus estats membres que retirin els seus ambaixadors

12.11.2011 | 16:09
Ciutadans siris es manifesten a El Caire contra el règim d´Al-Assad.

La Lliga Àrab ha decidit avui suspendre la participació de Síria en les activitats de l'organització, durant una reunió extraordinària al Caire dels ministres d'Afers Exteriors àrabs.

En una roda de premsa després de la reunió, el ministre d'Exteriors qatarià, Hamad bin Yasemen al Zani, ha dit que aquesta mesura s'ha adoptat pel fet que "no hi ha hagut una resposta total i immediata de Síria al pla àrab", que exigia el cessament de la violència al país per sortir de la crisi.

Amb la suspensió de Síria de "totes les organitzacions dependents de la Lliga Àrab", com estipula la resolució adoptada a la reunió, es compleix amb una de les principals demandes de l'oposició al règim del president sirià, al-Assad.

Al Zani, que és el president de torn del Consell de la Lliga Àrab i encapçala el grup de contacte amb Síria, ha indicat que entre les altres mesures adoptades hi ha la imposició de sancions econòmiques i polítiques.

La Lliga Àrab, segons el titular d'Exteriors qatarià, oferirà "protecció als civils en coordinació amb les organitzacions de drets humans i l'ONU".

Així mateix, Al Zani ha dit que s'ha acordat la retirada dels ambaixadors àrabs de Síria, encara que ha assenyalat que aquesta és una decisió sobirana de cada país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema