El ministre de l'Interior mexicà, Francisco Blake Mora, ha mort aquest divendres en un accident d'helicòpter en què han mort set persones més. Segons ha informat la portaveu del govern mexicà, Alejandra Sota, a l'agència Reuters, l'helicòpter s'ha estavellat, provocant el tercer accident aeri en què mor un ministre en sis anys. No hi ha hagut supervivents Blake Mora tenia 45 anys i era ministre des del juliol del 2010, a més d'un dels homes forts del gabinet del president, Felipe Calderón. El seu principal objectiu era el combat contra la delinqüència organitzada.

A més del ministre, del subsecretari d'Afers Jurídics i Drets Humans, Felipe Zamora, el director de Comunicació Social, José Alfredo García, la secretària tècnica, Diana Miriam Ayton Sánchez, i el comandant René de León Satié, així com els tres membres de la tripulació: el tinent coronel Felipe Dacio Cortés, el tinent Pedro Ramón Escobar i el sergent Jorge Luis Juárez Gómez.

Segons ha informat Sota, tant el ministre, com els seus col·laboradors i la tripulació "han estat trobats sense vida". Així mateix, ha precisat que "s'estan avaluant totes les possibles causes que han pogut propiciar aquest lamentable incident".

Blake Mora era l'encarregat de les negociacions amb l'oposició i de dissenyar l'estratègia de seguretat nacional.

Aquest ha estat el tercer accident aeri en sis anys. El 4 de novembre del 2008, l'avió en què viatjava el llavors secretari de Governació, Juan Camilo Mouriño, es va desplomar quan arribava a la Ciutat de Mèxic. En el sinistre també va morir el fiscal antidrogues, José Luis Santiago Vasconcelos. El peritatge va concloure que l'accident va ser conseqüència de la imperícia dels pilots, tot i que va aixecar sospites per si s'hauria tractat d'un atac contra el govern, que havia endegat una campanya frontal des de finals del 2006 contra els càrtels del narcotràfic.