El secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, ha exclòs avui qualsevol intervenció militar de l'Aliança a Síria, contra el règim, però, sí que ha fet una condemna per prosseguir amb la seva "política repressiva" .

En una conferència de premsa a Trípoli, on ha arribat en una visita no anunciada prèviament, Rasmussen ha manifestat que "una intervenció de l'OTAN a Síria queda totalment exclosa, no tenim cap pretensió en aquest sentit".

No obstant això, Rasmussen ha enviat a les autoritats de Damasc una mitja amenaça quan ha assenyalat que tot el que ha passat a Líbia des del començament de la revolta contra el règim de Moammar al Gaddafi, el passat 17 de febrer, fins a la seva captura i mort a mans de milicians rebels, el passat 20 d'octubre, ha de ser considerat com "un missatge per al món sencer".

"El que ha passat a Líbia ha de ser pres com un missatge al món sencer perquè no ignori la voluntat dels pobles", ha subratllat el secretari general aliat.

En aquest sentit, ha recalcat que tots els règims i governs del món han de tenir en compte les aspiracions dels pobles i treballar per la instauració de la democràcia.