Els dos grans dominis esquiables d'Andorra, Vallnord i Grandvalira, afronten una nova temporada d'esquí després d'haver invertit uns 7'8 milions d'euros en infraestructures, segons que han explicat avui els responsables a la presentació de les estacions a Barcelona.

Malgrat la falta de neu, i especialment de fred, el pont de la Puríssima continua sent la gran esperança per a les pistes andorranes, ja que aquestes dates han estat habitualment el tret de sortida oficial de la temporada dels esports d'hivern al Pirineu.

A causa de l'absència de fred en alta muntanya, els dos dominis encara no han pogut posar a prova el seu potencial de fabricació de neu artificial.

Vallnord presenta per a aquesta temporada un 53% de les seves pistes innivades, mentre que Grandvalira té el 61%, fet que suposa 124 dels 205 quilòmetres esquiables.

Precisament a Grandvalira s'han obert cinc pistes noves, al Pic d'Encampanada, amb la qual cosa aquest domini suma 112 pistes.

A la presentació de la nova temporada d'esquí a Andorra, que s'ha celebrat al fundació Sunyol de Barcelona, els gestors de les pistes han recordat l'important calendari esportiu de què disposarà aquest any el país del els Pirineus, en què destaca la Copa del Món femenina d'esquí, de l'11 i 12 de febrer, a Soldeu.