La seu parisenca de la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo' ha estat incendiada a primera hora d'aquest dimecres després d'haver dedicat la seva última edició a Mahoma, segons ha informat l'editor de la publicació, conegut únicament com Charb, a la ràdio Europa 1 .

La revista publica aquest dimecres un número especial sobre la primavera àrab en què el profeta Mahoma surt representat a la portada amb el títol '100 cops de fuet si no et mors de riure' i és nombrat com "l'editor convidat" de la revista. 'Charlie Hebdo' fins i tot ha canviat el seu nom per 'Sharia Hebdo' per aquesta edició especial, en un acte, segons va explicar la revista en un comunicat a principis de setmana, per "honorar" la influència de l'islam en la primavera àrab, especialment a Tunísia i Líbia.

La redacció ha patit fort danys per culpa del foc provocat durant l'atac. "Una finestra estava trencada i van llançar un còctel Molotov a l'interior", ha explicat l'editor de la revista. "D'aquí no ha quedat res", ha afegit. Fonts policials han assenyalat que l'incendi va començar sobre les 12:00 de la nit i que ningú va resultar ferit.

L'atac va tenir lloc després que la revista publiqués un número dedicat al profeta Mahoma anomenada 'Chari Hebdo', en referència a la 'xaria', la llei islàmica, segons han informat mitjans locals.

La pàgina web de la revista ha aparegut aquest dimecres 'hackejada' i mostrava imatges d'una mesquita amb el missatge "no hi ha més déu que Al·là". En aquest moment la web no funciona.

La representació del profeta Mahoma està estrictament prohibida en la religió islàmica, i no és la primera vegada que una publicació és atacada o criticada per dibuixar-lo. L'any 2006, la mateixa revista 'Charlie Hebdo' va ser denunciada per injúries religioses després de reproduir les polèmiques vinyetes de Mahoma que havia publicat el diari danès 'Jyllande-Posten'.