El govern de Síria ha anunciat que ha arribat a un acord amb el grup de contacte de la Lliga Àrab sobre un "document final" sobre la situació al país àrab.

En un breu comunicat difós per l'agència oficial siriana Sana, les autoritats de Damasc s'han limitat a informar que s'ha arribat a un acord amb el comitè ministerial designat per la Lliga Àrab, i que l'anunci oficial es farà aquest dimecres a la seu de l'organisme panàrab al Caire.

El ministre algerià d'Afers Exteriors, Murad Medelci, ja havia declarat prèviament que s'havia aconseguit "un acostament" amb el règim de Damasc en una reunió a Doha (Catar).

El grup de contacte de la Lliga Àrab va presentar a Síria diumenge passat un full de ruta per sortir de la crisi política que sacseja el país des del passat març.

El ministre d'Exteriors qatarià, Hamad bin Yasemen al Zani, va dir als periodistes al final de la reunió que s'havia aconseguit "un full de ruta que tracta tots els assumptes", encara que no va oferir detalls sobre el seu contingut.

La delegació siriana, encapçalada pel titular d'Exteriors, Walid al-Mualem, va demanar respondre el dilluns a la iniciativa, encara que finalment ho ha fet el dimarts.

Així mateix, Al Zani, president de la comissió ministerial àrab, va recordar que demà, dimecres, està prevista una altra reunió sobre Síria a la seu de la Lliga Àrab i que se celebraria amb independència de quina fos la resposta de Damasc.