L'exdirector del dominical "News of the World" Andy Coulson, antic cap de premsa del primer ministre britànic, David Cameron, ha estat posat en llibertat sota fiança després de declarar durant nou hores en una comissaria de Londres.

Segons l'agència britànica Press Association, també ha estat posat en llibertat l'excorresponsal de reialesa de "News of World" Clive Goodman, també arrestat aquest matí i que el 2007 ja havia estat condemnat a quatre mesos de presó per l'escàndol de les escoltes del dominical.

Coulson ha estat detingut aquest matí sota sospita de corrupció i intercepció de telèfons mentre era director de "News of the World", quan periodistes del dominical practicar punxades telefòniques per obtenir exclusives.

Andy Coulson, que al gener va dimitir com a cap de premsa del primer ministre britànic, James Cameron, va ser posat en llibertat sota fiança fins al mes d'octubre.

En unes breus declaracions als periodistes que l'esperaven a la sortida de la comissaria de Lewisham, el periodista ha dit que havia anat voluntàriament a prestar declaració i que, "encara que hi ha moltes coses que vull dir, ara no puc dir-les".

Minuts després va ser posat en llibertat Goodman, detingut aquest mateix matí sota sospita de corrupció i que també haurà de personar-se a comissaria a l'octubre.

L'escàndol va esclatar el 2006 i es va saldar amb l'empresonament de Goodman -que va rebre una condemna de quatre mesos -i el seu soci el detectiu Glen Mulcaire -condemnat a sis mesos-, per haver punxat les bústies de telèfons mòbils de personalitats de la vida pública britànica, inclosos membres de la família reial.

Andy Coulson, de 43 anys, sempre ha mantingut que no estava al corrent de les activitats il·legals del tabloide, que va dirigir des de 2003 a 2007, quan es van realitzar aquestes pràctiques.

David Cameron ha anunciat avui que es posarà en marxa una investigació judicial i una altra sobre ètica periodística al marge de la indagació policial que realitza Scotland Yard sobre l'escàndol.

El "premier" ha defensat avui la seva decisió de contractar Coulson com a cap de premsa i ha dit que assumia la seva responsabilitat.

El president del grup News International, James Murdoch-fill del magnat Rupert Murdoch-, va anunciar ahir que el diari, germà dominical de "The Sun" i el de més tirada del Regne Unit, publicarà aquest diumenge la seva última edició, per tancar l'assumpte de les escoltes.