Carregant
carregant continguts...

La inclusió social es construeix des de la feina

ILUNION creu en el talent divers i la igualtat d'oportunitats, per això treballa posant al centre de la companyia les persones, aconseguint que les seves diferències construeixin i generin valor.
Un projecte de:
Logo de ILUNION, una empresa referente en transformación y diversidad.

Text: Gema Carrasco

Daira Oliva somiava viatjar a Espanya des de Veneçuela per fer-se “un coixí” i tornar al seu país natal i muntar el seu propi negoci. Va venir sola, sense el marit i els cinc fills. Ho recorda com una etapa molt difícil. “El meu fill petit tenia 11 anys, estava lluny del meu marit i de la meva mare que no sabia que es moriria mentre jo era fora i va ser molt dur perquè nosaltres havíem estalviat moltíssims diners perquè jo pogués venir a Espanya i vam sacrificar moltes coses”. I no va poder tornar per acomiadar-se de la mare. Va estar treballant com a interna en una casa i de mica en mica va poder aconseguir diners per reunir-se de nou amb el seu marit i els seus fills al nostre país. Quan va tenir la seva família amb ella, Daira va començar a treballar netejant en diverses cases, cosa que implicava passar tot el dia fora de casa, incloent-hi dissabtes i diumenges. La situació la va fer caure en una depressió i va necessitar medicació per dormir, a més a més pateix de l'esquena per la qual cosa se li ha reconegut una discapacitat. Però fa poc més d'un any li va sorgir l'oportunitat de treballar a ILUNION Lavanderías a Santiago de Compostel·la i tal com reconeix “m'ha canviat moltíssim la vida”.

“Des que he començat a treballar a ILUNION he deixat la medicació per dormir”, ens explica la Daira. Ara té un horari i unes condicions que li han millorat la qualitat de vida. “Ara gaudeixo de dies lliures, puc anar amb el meu marit a un dinar o estar amb els meus fills i els meus nets”. Daira sent adrenalina pura, es lleva motivada per anar a treballar i els seus superiors aprecien molt les ganes d'aprendre i de passar pels diferents departaments de la bugaderia. Els treballadors d'ILUNION valoren la cultura corporativa de l'empresa fent que els empleats sentin orgull de pertinença. “ILUNION m'ha aportat molta tranquil·litat”, reconeix Daira.

ILUNION té el propòsit de 'Construir un món millor amb tots inclosos' i els treballadors se senten feliços de poder-ne formar part. I és que, amb aquest propòsit, ILUNION pretén trencar barreres en el món empresarial i a la societat demostrant que un empleat feliç et torna el doble a més de realitzar la seva feina de forma excel·lent i compromesa.

La majoria de les persones invertim gran part del nostre dia a la feina, per la qual cosa tenir una feina en què sentir-nos valorats i que tingui bones condicions, és una cosa que està relacionada directament amb el nostre benestar físic i emocional. Però no tothom té les mateixes oportunitats a l'hora d'accedir a una feina, hi ha col·lectius que ho tenen més difícil per ser dona i mare amb fills, per tenir una malaltia, per ser gran, per tenir discapacitat, per estar en risc d'exclusió social, per ésser estranger o per ser refugiat.

Ana María Harabor
ILUNION Facility Services València.

ILUNION m'ha donat seguretat, m'ha permès conèixer més gent, m'ha aportat estabilitat econòmica i complicitat amb els meus companys
Ana María Harabor, ILUNION Facilty Services Valencia
Ana María Harabor - ILUNION Facility Services València.
Daira Oliva, ILUNION Lavanderías en Santiago de Compostela
Daira Oliva - ILUNION Lavanderías a Santiago de Compostela.

Daira Oliva
ILUNION Lavanderías a Santiago de Compostela

El que més valoro d'ILUNION és el tracte que tenen amb mio

Per a aquests col·lectius, l'ocupació és una poderosa eina d'inclusió social, cosa que contribueix a trobar una oportunitat per demostrar les seves capacitats i la seva vàlua. Cal no oblidar que la feina suposa un impacte positiu en la salut mental i emocional de les persones, que pot beneficiar augmentant l'autoestima i la satisfacció personal d'individus que ja afronten desafiaments addicionals. Això és el que ha passat a Ana María Harabor que va entrar fa un any a ILUNION Facilty Services a València empaquetant i paletitzant productes en una fàbrica d'alimentació. Ana María va arribar a Espanya fa 21 anys des de Romania. Des de fa 16 anys porta audiòfons, té una pèrdua d'audició del 65% a l'oïda esquerra i del 50% a la dreta. “Jo intentava entendre l'espanyol, però hi havia síl·labes o paraules que no m'entraven a l'àudio”. Tot i això, Ana María va aconseguir aprendre espanyol en sis mesos.

Ana María Harabor - ILUNION Facility Services Valencia.
Ana María Harabor - ILUNION Facility Services Valencia.
Daira Oliva - ILUNION Lavanderías en Santiago de Compostela.
Daira Oliva - ILUNION Lavanderías en Santiago de Compostela.

Però en altres empreses, s'ha trobat situacions incòmodes en què no ha entès alguna cosa pel seu problema d'audició i ha rebut contestacions que l’han fet sentir malament. “ILUNION et tracta amb més proximitat, saben de la meva discapacitat i si no entenc alguna cosa, m'ho repeteixen i no molesta ningú”. Ana María admet que encara no assimila el fet de portar audiòfons i reconeix que sempre porta els cabells deixats anar per intentar tapar-los. A més a més de la pèrdua d'audició, va passar un altre sotrac de salut, però reconeix que el seu lema “és jo puc amb tot”.

Ara, Ana María revela que sentir-se “orgullosa de mi mateixa, he perdut 16 quilos, em cuido molt més, he començat a sortir a córrer, camino molt i tinc una feina estable que em dona seguretat”. A ILUNION estan convençuts que la veritable inclusió social s'aconsegueix a través de l'ocupació. Per això, creuen en la diversitat i la inclusió com a base de creixement i riquesa per a les empreses, organitzacions i per a la societat i fomenten el valor de les persones permetent que les seves diferències construeixin i generin valor.

Una empresa amb ànima

ILUNION és una gran empresa amb ànima, en què les persones que en formen part, creuen que una altra forma de fer empresa és possible, combinant en perfecte equilibri, el benefici econòmic i l'impacte social. Per això, conscients que en el món empresarial hi ha molts biaixos i barreres, ILUNION es posiciona com un referent en diversitat i inclusió amb el propòsit d'oferir oportunitats a persones que tenen més barreres per accedir al mercat laboral, encara que al començament es van centrar en persones amb discapacitat, s'han estès a altres col·lectius vulnerables com ara dones, més grans de 55 anys, immigrants o persones en risc d'exclusió social.

Trabajadora de ILUNION atendiendo a un cliente.

ILUNION ofereix serveis professionals tant a empreses com a client final en gran varietat de sectors: sector turístic amb 31 hotels, sector Retail amb gairebé 70 botigues, sector serveis, oferint serveis de neteja, seguretat, ‘contact center’, logística, automoció, bugaderies industrials, sector de l’economia circular amb reciclatge i logística de residus, sector sanitari oferint serveis de fisioteràpia, residències de gent gran i Senior Living i sector de la consultoria oferint serveis tecnològics, corredoria d'assegurances, formació, comunicació i màrqueting i accessibilitat.