Anoia :: El Periódico

DESCOBRIR LA COMARCA DE L'ANOIA

Màgia medieval i naturalesa pura

Pobles amb encant, boscos on perdre’s per fer esport i senderisme, castells que traslladen fins a l’Edat Mitjana i una gastronomia d’aquelles que valen un viatge. La comarca de l’Anoia captiva amb la seva personalitat i les seves mil i una propostes per a tot tipus de visitants.

En una escapada a l’Anoia un ha de camnar pels carrers i perdre’s per pobles com la Llacuna, amb els seus vestigis medievals, o pujar fins al castell de Vilademàger, a la seva rodalia. També mereix una visita la llegendària Sant Martí de Tous, també amb carrers empedrats i el castell de la Roqueta. No en va aquí se celebra el primer cap de setmana de juliol el Festival de Llegendes de Catalunya. En l’entorn verd que l’envolta es pot anar d’excursió fins al salt d’aigua de la Fou.

En bici o a peu

Però són moltes les opcions per recórrer en bicicleta o a peu aquesta comarca. Una de les excursions més recomanades és a la Roca Foradada o la ruta fins al Pas del Príncep, a la serra de Montserrat. La ruta Els Camins del Paper de Capellades recorre els molins paperers al voltant de la conca fluvial del riu Anoia.