Beca en català per 'El cos i la ruïna'

La periodista gironina Eva Vàzquez, beca Finestres d’Assaig

Els autors seleccionats rebran una ajuda directa de 25.000 euros cadascun

Eva Vàzquez en una imatge d'arxiu.

Eva Vàzquez en una imatge d'arxiu. / Aniol Resclosa

ACN

El projecte de la gironina Eva Vàzquez i els de Melcior Comes, Cristian Crusat i Victor Albarracín són els guanyadors de les Beques Finestres d’Assaig 2024 i rebran una ajuda directa de 25.000 euros cadascun. Els guanyadors de les beques en català són els projectes ‘El cos i la ruïna’, d’Eva Vàzquez, i ‘La derrota de l’art’, de Melcior Comes, i en castellà, i els projectes amb els títols provisionals ‘Dejad que vengan a mí: La cruzada de los niños como comunidad de deseo y metáfora de la errancia y la desmesura modernas’, de Cristian Crusat, i ‘Potencias de vida y muerte’, de Víctor Albarracín.

Els projectes d’Eva Vàzquez, Melcior Comes, Cristian Crusat i Victor Albarracín han estat escollits pel jurat Finestres perquè es desenvolupin durant un any. Els guanyadors gaudiran, com a part de la beca, d’un mes a la Residència Literària Finestres.

L’objectiu de les beques és fomentar l’escriptura de l’assaig i la crònica humanística, de divulgació científica, històrica, política, musical, literària i artística per enfortir l’assaig i la no ficció, “necessitada d’estímuls per créixer i donar respostes a un món progressivament desconcertant”.

En aquesta quarta convocatòria s’han rebut 68 propostes en llengua catalana i 316 en llengua castellana. El jurat de les Beques Finestres d’Assaig en català està integrat per Marina Espasa, Anna Guitart, Mara Faye Lethem, Pere-Antoni Pons i Gemma Medina. I el jurat en castellà el formen Jordi Costa, Mathias Enard, Camila Enrich, Mariana Enríquez i Carlos Zanón.