Necrològica

Mor als 77 anys l'actor gironí Fermí Reixach

Nascut a Lloret de Mar, va participar en nombrosos muntatges teatrals, pel·lícules i sèries per a la televisió

Fermí Reixach

Fermí Reixach / ACN

ACN / EFE

L'actor Fermí Reixach Garcia, membre fundador del Teatre Lliure i del grup teatral Comediants, ha mort als 77 anys, segons ha informat aquest dijous el Teatre Lliure.

Nascut el 21 d'agost de 1946, fill d'una família originària de Lloret de Mar, va pujar als escenaris, de ben jove, de la mà de la seva germana Neus al Casal de l'Obrera d'aquesta població costanera. Posteriorment, va estudiar interpretació al centre Estudis Nous de Teatre de Barcelona, sota la direcció d'Albert Boadella i Josep Montanyés, així com a l'Institut del Teatre també de Barcelona .

El seu debut teatral arriba els anys 70 i es consolida als 80 i 90, acumulant una trentena de muntatges teatrals, entre els que destaquen obres com 'Titus Andronicus', de William Shakespeare; 'Les tres germanes', d'Anton Txékhov; 'El rei Lear', de William Shakespeare; 'Don Juan Tenorio', de José Zorrilla; 'Diari d'un boig', de Nikolai Gógol; 'L'oncle Vània', d'Anton Txékhov; i la més recent 'Pàtria', de Jordi Casanovas.

La seva estrena cinematogràfica va arribar el 1979 amb ‘La campanada’, de Jaime Camino, un debut al que van seguir una vintena de pel·lícules, entre les que 'El perfum', 'Els hereus de la terra', 'Buga Buga' o ‘Estiu 1993’. Reixach va treballar a les ordres de directors com Bigas Luna, Jaume Balagueró, Antonio Chavarrías o Jordi Grau. També ha participat a sèries com 'La Riera'.