Un conductor temerari provoca el caos al Barri Vell de Girona

El vehicle intenta fugir de la policia i circula a gran velocitat posant en perill a vianants · Acaba aturat a la plaça de l'Oli i la Policia Municipal de Girona el deté després de perseguir-lo a peu

Un conductor temerari provoca el caos al Barri Vell de Girona

Un conductor temerari provoca el caos al Barri Vell de Girona / Laura Fanals

Eva Batlle/Tapi Carreras

Un conductor temerari ha provocat el caos aquest matí al Barri Vell i ha acabat detingut per la Policia Municipal de Girona.

Els fets han succeït cap a quarts de dotze, quan el cotxe -un Volkswagen Golf negre- ha entrat pel Pont de Pedra contra direcció i en arribar a la plaça del Vi s'ha trobat agents de la Policia. Li han demanat que s'aturés perquè hi havia vehicles fent descàrrega de material però el conductor no ha fet cas a les indicacions.

Aquest ha accelerat i ha conduït temeràriament pel carrer Ciutadans posant en perill als vianants, els turistes i als curiosos que aquests dies ja estan mirant com es munten els projectes del Temps de Flors.

El vehicle ha anat seguint la seva marxa, mentre era perseguit per la policia fins a l'altura d'un restaurant, on ha avançat un vehicle per la dreta. És a dir, s'ha posat al cim de la vorera i ha estat a punt d'atropellar un grup de joves, que s'ha hagut d'apartar per no ser atropellats.

El conductor temerari, després d'avançar l'altre cotxe, ha tornat a la calçada del carrer Ciutadans però, finalment, a la plaça de l'Oli ha hagut d'aturar el cotxe perquè una furgoneta feia marxa enrere i li barrava el pas.

El conductor ha sortit del cotxe i ha marxat corrent i la Policia Municipal que ja el venia perseguint, l'ha hagut de perseguir a peu. Finalment, l'ha detingut a les escales de la pujada de Sant Domènec (a tocar del restaurant Bistrot).

L'home de 39 anys és d'origen sud-americà i ha acabat detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit per conducció temerària.

Ara la Policia Municipal està pendent de revisar el vehicle intervingut que s'ha traslladat amb grua fins al dipòsit municipal i investiga els motius de la seva conducció i de la seva fugida.

Els agents han pogut comprovar que el vehicle tenia diversos requeriments policials.

Desmai a la Catedral

En paral·lel, a la plaça de la Catedral hi ha hagut un turista italià que s'ha desmaiat enmig de la munió de visitants que feien fotos a les escales de la Catedral. Per poder-lo atendre, s'hi han desplaçat policies i ambulàncies que també han hagut de passar pel carrer Ciutadans. Això ha provocat confusions entre la gent que desconeixia què estava passant o que creia que tot estava vinculat al cotxe temerari.