Unes 1.000 persones han assistit aquest dilluns a la missa exequial del bisbe de Girona, Francesc Pardo, mort dijous passat a la nit als 75 anys després de setmanes ingressat a l'hospital.

La cerimònia ha tingut lloc a la Catedral de Girona, on també s'ha enterrat el fèretre, al passadís central del temple.

L'ha presidit l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, i l'han concelebrat, entre d'altres, el nunci apostòlic d'Espanya, Bernardito C. Auza i el cardenal arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella.

A més a més, hi han assistit l'arquebisbe d'Urgell (Lleida), Joan-Enric Vives i el cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

També hi havia els bisbes auxiliars de Barcelona i de València i els bisbes Francesc Conesa, de Solsona (Lleida); Enric Benavent, de Tortosa (Tarragona); Agustí Cortés, de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona); Salvador Giménez, de Lleida; Salvador Cristau, de Terrassa (Barcelona); Sebastià Taltavull, de Mallorca, i Romà Casanova, de Vic (Barcelona).

Les principals autoritats civils presents han estat les conselleres de Justícia, Lourdes Ciuró, i de Recerca i Universitats, Gemma Geis; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras; i diputats, senadors, alcaldes i regidors.

Biografia

Pardo va néixer a Torrelles de Foix (Barcelona) el 26 de juny del 1946 i va obtenir la llicenciatura en Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya.

Autor de diversos articles, va ser ordenat capellà a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès el 1973 i el juliol del 2008 va ser nomenat bisbe de Girona pel papa Benet XVI, prenent possessió del càrrec el 19 d'octubre d'aquell any.

El 26 de juny del 2021, amb motiu dels seus 75 anys, havia presentat la renúncia al papa Francesc.