Trànsit coordina aquesta setmana amb els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals una campanya policial intensiva per assegurar el compliment dels límits de velocitat.

Es tracta de controls de velocitat que s'estendran pel territori com ja es va fer l'abril de l'any passat. Llavors, es van imposar en una setmana fins a 31.305 denúncies, de les quals 31.296 van ser administratives i 9 penals. Això vol dir que es van denunciar de mitjana 4.472 conductors cada dia per excés de velocitat.

La velocitat inadequada és un dels factors presents en els accidents amb víctimes a les carreteres, concretament, el 2021 va representar el 17,4% dels factors concurrents.

El Servei Català de Trànsit recorda que des de l’entrada en vigor dels canvis en la Llei de trànsit el 21 de març, s’ha suprimit en els avançaments la possibilitat que turismes i motocicletes puguin superar en 20 km/h els límits de velocitat a les carreteres convencionals.

Lesions greus

A banda, subratlla que l’excés de velocitat, a més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions. També afegeix que la velocitat controlada i una distància de seguretat adequada amb el vehicle de davant són la millor prevenció per evitar les col·lisions per encalç.