El bisbe de Girona, Francesc Pardo i Artigas, ha mort aquesta nit als 75 anys d'edat. Així ho ha comunicat el Bisbat de Girona aquest matí, i ha indicat que en les properes hores anunciaran quan tindrà lloc la missa exequial. També demana a tots els fidels una pregària per a ell.

Pardo havia ingressat a mitjans febrer en una clínica gironina arran d'una llaga a l'estómac que no li parava de sagnar, amb l'esperança que amb repòs i cures pogués millorar. Tot i això, el seu estat de salut va empitjorar i a principis de març va ser ingressat a l'UCI de l'hospital Josep Trueta. Durant aquest mes que ha estat ingressat la seva salut ha tingut altibaixos, però finalment no s'ha pogut recuperar.

A l'espera de conèixer els detalls sobre les exèquies de Pardo, s'espera que properament s'anunciï qui serà el seu substitut al capdavant del Bisbat. Pardo havia celebrat el seu 75è aniversari el passat mes de juny, de manera que, tal com marca el dret canònic, havia presentat la seva renúncia al papa Francesc. Tot i això, a hores d'ara encara no havia estat substituït.