El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès una alerta per fort vent al Pirineu gironí i a l'Empordà. Està previst que fins demà puguin produir-se ratxes fortes, que poden superar els 90 quilòmetres per hora.

Les comarques més afectades per les ventades seran les de l'Alt i Baix Empordà, el Ripollès i la Cerdanya.

Al Pirineu el llindar d'avís s'assolirà sobretot a les cotes altes, segons el Meteocat.

Onatge

Al nord de la Costa Brava també hi ha un avís per onatge intens fins demà.

Les onades podran superar els 2,5 metres i segons el Meteocat, el llindar d'avís a la Costa Brava se superarà en zones fora de la protecció de la costa, i sobretot al cap de Creus i al cap de Begur. Hi haurà mar de fons de component nord a la Costa Brava.

Aquesta és la previsió del Meteocat en vídeo

Segons l'actualització del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) d'aquest divendres a la matinada, el vent de component oest s'ha reforçat durant les darreres hores i bufa amb ratxes fortes i molt fortes sobretot a la meitat sud i en zones elevades. La neu continua caient al Pirineu i Prepirineu. La cota de neu ronda els 900 metres al vessant nord del Pirineu i entre els 700 i 800 metres a la resta de la serralada.

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana molta prudència si es condueix per les zones afectades pel fort vent. Així, recomana subjectar fort el volant i vigilar especialment la distància de separació lateral a l'hora d'avançar. També demana especial precaució en el cas de vehicles grans buits o amb remolc per risc de bolcada.