Aquest dijous al matí ha tingut lloc, a la seu del Bisbat de Girona, la presa de possessió dels nous càrrecs parroquials i diocesans, nomenats a mitjans de juliol. Després d'una pregària inicial i la lectura d’un fragment de l’Evangeli, el bisbe Francesc ha fet un seguit de reflexions a l’entorn del nou curs pastoral que està començant. Un dels temes ha estat l'inici de la fase diocesana del Sínode de Bisbes, que tindrà lloc el diumenge 17 d’octubre a la Catedral de Girona. Ha convidat a "aprofundir en la sinodalitat", aspecte sobre el qual versarà aquest esdeveniment eclesial.

En la seva intervenció també ha parlat sobre la situació que es viu a causa de la pandèmia. "Ens ha ensenyat a estar molt atents a les persones", ha assenyalat, alhora que ha recordat el passatge evangèlic de Jesús enmig de la tempesta per demanar als presents no perdre "l'esperança ni la confiança". En aquest sentit, ha fet esment també a la problemàtica econòmica que poden patir algunes parròquies, especialment derivada de l'actual crisi, i ha posat els serveis del bisbat a la seva disposició.

“Sigueu feliços exercint la missió que se us confia. Aquest és el meu desig i la meva pregària”. Aquestes han estat les paraules finals del bisbe, que han anat adreçades especialment als nous càrrecs parroquials i diocesans, a qui ha agraït la seva disponibilitat al servei de l'Església.

Aquests són els nomenaments d'aquest nou curs:

NOMENAMENTS DIOCESANS

  • Sr. Jaume Figueras i Esgleas, secretari de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona.
  • Mn. Joan M. Amich i Raurich, coordinador de la fase diocesana del Sínode dels Bisbes «Per una Església sinodal: comunió, participació i missió».

NOMENAMENTS PARROQUIALS

  • Mn. Josep Casellas i Matas, rector de Santa Coloma de Farners, Castanyet, l’Esparra, Riudarenes, Sant Miquel de Cladells i Sant Pere Cercada.
  • Mn. Pere Carreras i Caballé, rector de Campllong, Franciac i Riudellots de la Selva. Continua amb els altres càrrecs parroquials.
  • Mn. Jordi Reixach i Masachs, Rector de Palol d’Onyar - Vila-roja. Continua amb tots els altres càrrecs.
  • Mn. Enric Tubert i Pagès, rector de les parròquies de Santa Maria i Sant Joan Baptista de Pineda de Mar, Sant Pere de Riu i Santa Susanna.
  • Mn. Pere Domènech i Feixas, administrador parroquial de Sant Pere Màrtir i Sant Roc d’Olot i Riudaura, i encarregat de Sant Andreu del Coll. Continua amb tots els altres càrrecs.
  • Mn. Ramon Alventosa i Montfulleda, Adscrit a la parròquia de Santa Coloma de Farners. Continua com a consiliari de la Delegació episcopal per a la Vida Consagrada.

JUBILACIÓ CANÒNICA DE RECTOR (es farà efectiva el dia de l’inici del ministeri del nou rector)

  • Mn. Ramon Alventosa i Montfulleda, fins ara rector de Santa Coloma de Farners, Castanyet, l’Esparra, Riudarenes, Sant Miquel de Cladells i Sant Pere Cercada.
  • Mn. Jaume Julià i Vidal, fins ara rector de Campllong, Franciac i Riudellots de la Selva.
  • P. Ignasi M. Anzizu i Furest, S. I., fins ara membre de l’equip pastoral «in solidum» de Palol d’Onyar - Vila-roja.