Els nous directors territorials de la Generalitat a Girona ja estan nomenats.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha visitat recentment els Serveis Territorials d'Educació i Interior; després dels nomenaments. I a banda, també s'ha fet públiques algunes cares noves, com les dels directors territorials de Cultura i Justícia, i també s’han ratificat els de Polítiques Digitals i Territori; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; i Salut.

Aquests són els representants territorials de la Generalitat a Girona i el seu perfil:

Pere Saló Manera, director de Polítiques Digitals i Territori

Nascut a Figueres (Alt Empordà), és llicenciat en Dret, i té un postgrau en Història de l’Egipte Faraònic. És tècnic d’Administració General de l’administració local des del 1997. Des del curs 1995-1996 és professor associat de Dret Administratiu a la Facultat de Dret de la UdG. Des del 2016 ocupava el càrrec de director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Girona.

Joan Martí Bonmatí, director d’Empresa i Treball

Nascut a Santa Coloma de Farners (la Selva), és llicenciat i doctorat en Física. És professor del departament d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la UdG. Del 2002 al 2005 va ser vicerector de personal a la UdG. Actualment és l’alcalde de Santa Coloma de Farners, càrrec que ja havia ocupat entre el 2015 i el 2019. Des del novembre de 2020 era el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona.

Adam Manyé Sardà, director d’Educació

Nascut a El Morell (Tarragonès), és llicenciat en Filologia Catalana i té un postgrau en Direcció i gestió de centres educatius. Des del 2015 fins a l’actualitat ha estat Inspector d’Educació a Girona. Ha estat professor, director de l’Institut La Mar de la Frau (Cambrils) i coordinador dels Serveis Educatius del Tarragonès. Del 2007 al 2011 va ser director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona.

Elisabet Sánchez Sala, directora d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Nascuda a Figueres (Alt Empordà), és llicenciada en Enginyeria Tècnica Agrícola en Indústries Alimentàries i té un Postgrau en Gestió Ambiental en l’Àmbit municipal. Del 1997 al 2006 va exercir com a enginyera de desenvolupament de projectes d’indústries alimentàries en Enginyeria al sector privat. Entre el 1999 i el 2003 va ser professora adjunta del departament de Tecnologia dels Aliments de la UdG. Del 2006 al 2018 va ser professora d’Ensenyament Secundari. Des del 2018 era directora dels Serveis Territorials a Girona del Departament Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Miquel Carreras Massanet, gerent de la Regió Sanitària Girona

Nascut a Girona (Gironès), és llicenciat en Medicina i Cirurgia. Metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària i Màster en Gestió Assistencial i en Medicina d’Urgències i Emergències. Entre el 2013 i el 2016 va assumir la direcció de Centre de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), juntament amb la direcció assistencial d’atenció primària, especialitzada i sociosanitària de l’IAS des de l’any 2006. Des del 2016 fins a l’actualitat exerceix com a gerent del Servei Català de la Salut a la Regió Sanitària Girona.

Jordi Martinoy Camós, director d’Interior

Nascut a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), és llicenciat en Dret i té un màster en Gestió Pública. Va ser responsable de l’assessoria jurídica del departament d’Interior a Girona. Del 2006 al 2010 va ser delegat del Govern a Girona. Des del 2016 fins al 2021, ha ocupat el càrrec de director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona.

Raül Morales Vergés, director de Drets Socials

Nascut a Sant Pau de Segúries (Ripollès), és llicenciat en Dret. Durant 22 anys va ser gerent del Consell Comarcal del Ripollès, ens en el que també va exercir de TAG de l’àrea d’ensenyament i interventor accidental, i de tresorer i Cap d’Àrea de cooperació municipal i relacions institucionals. Del 2016 al 2018 va estar al capdavant dels Serveis Territorials de Governació a Girona. Del 2018 fins al 2021 ha estat el director dels Serveis Territorials de la Presidència a Girona.

Josep Calatayud Cuenca, director de Cultura

Nascut a Carcaixent (Ribera Alta), és llicenciat en Filologia Catalana i té el diploma d’estudis avançats en Filologia Catalana. Fa 24 anys que resideix a Blanes i en aquest temps ha exercit de professor de secundària de Llengua i Literatura catalana. Els dos últims cursos també ha estat el coordinador pedagògic de l’Institut- Escola Montagut.

Albert Ballesta Tura, director de Justícia

Nascut a Figueres (Alt Empordà), és llicenciat en Dret, té un màster en Gestió i Direcció d’Empreses i és secretari d’Ajuntament. Durant el període del 1988 al 1996, va ser gerent del Consell Comarcal de la Selva. Durant els darrers deu anys ha estat el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona.

Montserrat Pou Costa, coordinadora de Joventut a Girona

Nascuda a Bordils (Gironès), és llicenciada en Geografia i diplomada en Formació de Professorat. Des de l’any 2000 és tècnica de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Gironès. Des de l’any 2019 és alcaldessa de l’Ajuntament de Bordils.

Durant les pròximes setmanes es concretaran la resta de nomenaments i la delegada del Govern continuarà amb les visites als diferents Serveis Territorials.